Den sammenbragte familie

Dine, mine, vores og OS

Familien ser i dag meget anderledes ud end for år tilbage. Efterhånden som mange par går igennem skilsmisse, er der flere og flere børn, som oplever at skulle leve med en bonusfar eller -mor. Det kan, for nogle, være svært at håndtere alt efter hvordan forældrenes brud er forløbet, hvor gamle børnene er samt hvordan de pågældende forældre opdrager børnene. 

Uanset baggrunden er det noget, man altid skal være opmærksom på, da der er mange faktorer, som spiller ind, når man bringer forskellige familier sammen. Tager man ikke hensyn til disse, især når det gælder små børn og teenagere, kan det have negative konsekvenser for deres udvikling og identitet. Accepter virkeligheden og forvent ikke at alt kan være idyl og lyserødt.

Nøglen til god kommunikation er at tale sammen, lytte og forstå hinanden. Kommunikation er det vigtigste, når det kommer til den sammenbragte familie. Det er fundamentalt at få talt sammen om hvordan I hver især synes, at familien skal bygges op. Det er særlig vigtigt at afstemme om værdier, normer, vilkår og grænser, så der ikke opstår tvivl og konflikter. 

Har I nogle frustrationer, er det også vigtigt at få talt om dem og forsøge at arbejde med dem, så I kan komme godt videre. Opdragelse er især en faktor, som er vigtig at diskutere, så I opnår enighed om hvad der er acceptabelt og hvor der skal opnås gensidige kompromiser.

Den sammenbragte familie, patchwork familie, stedfamilie, kernefamilie - psykoterapeut Cathe Bakkestrøm, Silkeborg
Den sammenbragte familie